Medarbetare berättar
Möt några av våra medarbetare - kanske dina framtida kollegor - och hör vad de har att berätta.

Danielle

Supporttekniker, Stockholm

"De ser verkligen konsulterna och att det är viktigt att vi verkligen mår bra, det är som en extrafamilj för alla ställer alltid upp"


Vilken typ/kategori av konsult är du?

Jag jobbar som konsult i rollerna Support- och Onsite-tekniker, samt i olika backoffice-roller.

Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter

För tillfället jobbar jag som onsite-tekniker. Mina primära arbetsuppgifter är ominstallation av datorer och telefoner. Jag håller även ordning på lagret, ser till att det som ska finnas finns och om så inte är fallet beställer jag nytt. Vidare skickar jag ut ny hårdvara till de som behöver det i företaget.   

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-konsult?

Lexicon IT-konsult tog kontakt med mig via LinkedIn. Vid tillfället var jag anställd på ett annat IT-konsultföretag men hade tankar på att byta jobb. Sedan träffade jag en konsultchef på Lexicon IT-konsult för att se vad det var för företag. Jag fick bilden av att Lexicon IT-konsult är måna om hur konsulterna utvecklas, att vi inte ska stanna i utvecklingen och att vi alltid skulle få nya utmaningar. Det är anledningen till att jag började på Lexicon IT-konsult och det är också anledningen till att jag har stannat kvar. Jag trivs väldigt bra på Lexicon IT-konsult, jag vill inte härifrån.  

Vad är roligast med ditt jobb?

På de uppdragen jag har varit på är det roligaste för mig att ha kundkontakt samt att få träffa och prata med nya människor varje dag. Jag har också skapat en relation med personerna på kontoret vilket är väldigt roligt. Men det bästa är att när man är konsult via Lexicon IT-konsult har man två arbetsplatser, jag har ju en hel familj här också.

Vad är det roligaste/mest spännande/mest givande uppdraget du har haft?

Det var för något år sedan när jag jobbade som onsite-tekniker via Lexicon IT-konsult på ett resebolag. Jag utvecklades jättemycket under uppdraget. Jag hade bara arbetat i en first-line innan men Lexicon IT-konsult gav mig möjligheten att lära mig och våga ta ett steg till. Jag fick göra det även om jag kanske inte hade full kompetens innan, vilket gjorde att jag utvecklades väldigt mycket då. Det var nog de roligaste och mest givande uppdraget.

 

Vad är det roligaste med att jobba på Lexicon IT-konsult?

Det är att de verkligen ser konsulterna och att det är viktigt att vi verkligen mår bra, det är som en extrafamilj för alla ställer alltid upp. Det är också bra eftersom man alltid kan fråga om hjälp från andra konsulter och få tips och idéer från dem.

Vad har du för tidigare bakgrund/utbildning?

Jag gick en IT-utbildning på gymnasiet vilket gav mig en grundkunskap om IT. Jag har tidigare jobbat som konsult på ett outsourcing-företag i 3 år i en 1st line-roll. Jag har även haft mindre Incident manager roller.

Vad är det mest spännande du har lärt dig under din tid med Lexicon IT-konsult?

Jag skulle säga att det är att tro på mig själv. Jag har klarat av de utmaningarna som Lexicon IT-konsult har gett mig även om jag inte trodde det innan. Tidigare hade jag aldrig tänkt att jag kunde jobba som onsite-tekniker, men min chef peppade mig och trodde på mig vilket gjorde att jag vågade ta steget. Han menade att om jag vill så kommer jag visa framfötterna och utvecklas, vilket jag också gjorde. Så det bästa jag har lärt mig på Lexicon IT-konsult är att tro på mig själv.

Bli en av oss!
Söker du nya utmaningar och uppskattar en trygg anställning, bra förmåner, utmanande uppdrag och kunniga och trevliga arbetskamrater?
Då vill vi träffa dig!