Medarbetare berättar
Möt några av våra medarbetare - kanske dina framtida kollegor - och hör vad de har att berätta.

Christer

Onsite-tekniker, Stockholm

"Som konsult har jag möjligheten att testa de olika teknikerna som finns inom just IT"


Vilken kategori av konsult är du?

Jag är konsult i rollerna som IT-tekniker och Onsite-tekniker.

Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter?

Idag jobbar jag som onsite-tekniker. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att assistera användare på plats genom att lösa deras IT-problem. Ibland är det enklare problem som att få igång datorn, byta ut hårdvara, men det kan också vara mer komplexa problem och då behöver jag exempelvis felsöka mellan olika system för att hitta problemet.

Vad var det som fick dig att vilja arbeta på Lexicon IT-konsult?

Den främsta anledningen är att jag fick ett väldigt bra intryck av Lexicon IT-konsult. De ser mig som sin framtid och de vill fokusera på det jag vill. Vidare fick jag känslan av att jag skulle kunna uppnå det jag vill med min utveckling både kort- och långsiktigt.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att jag träffar väldigt mycket olika människor i ett personligt möte när jag hjälper dem med deras tekniska problem. Alla de människor man träffar har olika erfarenhet och kunskap och det är intressant när man ser saker ur deras perspektiv och kan ta lärdom av deras erfarenheter.

En annan del som är roligt i mitt jobb är att arbetet är utmanande, jag tycker om att felsöka och att hitta lösningarna på problemen. Det är det som driver mig, att utvecklas i arbetsrollen men också samtidigt som person. Detta tack vare kombinationen mellan det sociala och det tekniska.  

Vad är det roligaste/mest spännande/mest givande uppdraget du har haft?

Det är mitt nuvarande uppdrag eftersom jag får utrymme att hitta lösningar och utvecklas. För att beskriva det med ett exempel så stötte jag på SCCM för ett tag sedan. Jag fick möjligheten att sitta ner och lära mig mer om det och prata med och lära mig av experterna här hos kunden som har jobbat med SCCM i över 20 år. Nu känner jag att jag har en grundförståelse för hur verktyget fungerar. De ansvariga på uppdraget tillåter mig att utvecklas på samma sätt som Lexicon IT-konsult gör.  

Vad är det bästa med att jobba på Lexicon IT-konsult?

Jag känner att jag får den feedbacken jag behöver från min chef, det är väldigt enkelt att ta kontakt och det finns en tydlighet och transparens i både det jag och min chef tycker och tänker. Jag gillar också att Lexicon IT-konsult jobbar med tillhörigheten i företaget genom att arrangera olika konsultträffar mm.  

Vad har du för tidigare bakgrund/utbildning?

Genom grundskola och gymnasium har det alltid funnits ett IT-intresse och det har gett mig en bred teoretisk bakgrund inom IT. Jag har läst IT på både gymnasiet och yrkeshögskola. Jag läste ämnen som administratör av system, nätverk och IT-säkerhet.

Vad är det mest spännande du har lärt dig under din tid med Lexicon IT-konsult?

Som konsult har jag möjligheten att testa de olika teknikerna som finns inom just IT. Det har gjort att jag börjar upptäcka vad jag är mer intresserad av och vad jag vill göra framöver.

Bli en av oss!
Söker du nya utmaningar och uppskattar en trygg anställning, bra förmåner, utmanande uppdrag och kunniga och trevliga arbetskamrater?
Då vill vi träffa dig!